subscribe: Posts | Comments

Sarbatorile Pascale 2014

0 comments

Intalnirea a fost una cu specific traditional romanesc, iar scopul acesteia a fost ca strainii sa invete despre diferite traditii culinare romanesti de Paste.

Cei care au participat au invatat despre vopsitul oualelor, decorarea lor cu frunze de patrunjel sau marar; decorarea lor cu abtibilduri specifice de Paste de catre copii; familiarizarea cu desertul pascal cum este cozonacul cu nuca, ouale de ciocolata, figurinele de ciocolata etc.

Au fost achizitionate oua care au fost fierte, vopsea speciala pentru oua,  cozonac, oua de ciocolata, figurine de ciocolata. Ouale au fost fierte, iar la centru, impreuna cu strainii prezenti, au fost colorate cu vopseaua speciala, apoi au fost unse cu slanina si lasate sa se usuce. Cateva oua au fost decorate cu patrunjel si marar, traditie romaneasca.  Alte oua au fost decorate de copii cu abtibilduri specifice de Paste. Dupa aceea, ouale au fost distribuite strainilor, iar acestia au ciocnit ouale intre ei conform traditiei noastre si le-au mancat.

Au participat 14 straini (dintre care 2 copii), 3 membrii de familie romani ai RTT si 4 copii.

Tari de provenienta: Iran, Filipine, Siria, Palestina, Canada, Albania, Australia, Belarus, Ucraina, Chile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>