subscribe: Posts | Comments

Festivalul International de Folclor Garofita Piatra Craiului 2014

0 comments

Festivalul Internațional de Folclor „Garofița Pietrei Craiului”

Asociatia Romana pentru Promovarea Calitatii si Practicilor de Succes, Centrul de Informare si Consiliere pentru Straini Brasov a sprijinit organizarea celei de-a opta editii a Festivalului International de Folclor Garofita Pietrei Craiului , organizat la Centrul Cultural „Reduta” Braşov în perioada 8-11 august 2014.

Obiectivul festivalului a fost de a promova cultura tradiţională a ţărilor participante, de a crea o punte de legătură şi un schimb cultural între ansamblurile invitate, integrarea culturii tradiţionale a poporului nostru în spaţiul european, dar şi de a prezenta oaspeţilor istoria, cultura și frumuseţile naturale ale Braşovului.

Printre ansamblurile participante în acest an la festival se numără ansamblul folcloric Sergiani din Grecia, Gederlak Folk Art din Ungaria, Miloje Popovic Dak din Serbia, Ansamblul Folcloric Poienița al Centrului Cultural Reduta, Ansambul Folcloric Maghiar Buzavirag, Ansamblul Folcloric German Korona, Ansamblul Folcloric Grecesc Efthimos și Corul Dyonisos. Alături de aceștia, se vor număra și ansambluri si grupuri de dansatori din Filipine, Coreea si Filipine, adusi de Asociatia Romana pentru Promovarea Calitatii si Practicilor de Succes, Centrul de Informare si Consiliere pentru Straini Brasov.

Asociatia Romana pentru Promovarea Calitatii si Practicilor de Succes, Centrul de Informare si Consiliere pentru Straini Brasov a fost sprijinita in vederea aducerii celor trei grupuri de dans participante de catre Asociatia Novapolis, Asociatia Interculturala Romano-Coreeana si The Filipino Communitu Romania, carora pe aceasta cale tine sa le multumeasca.

Cei peste o sută de tineri care si-au prezentat costumele populare şi dansurile specifice ţării lor de origine au dat culoare centrului istoric al Braşovului, dar şi Pieţii Gării din staţiunea Predeal.


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>